پول هوشمند

پول هوشمند

 پول هوشمند یا smart money  به پول هایی گفته می شوند که حجمشان بالاست و باهدف رشد سهم،  شناوری سهم ها را جمع آوری می کنندو معمولاً در اختیار سهامداران عمده و بازیگران سهام می باشند .

پول هوشمند به قدری بزرگ و قدرتمند است که می‌تواند تاثیرات عمده در بازار  ایجاد کند و منجر به ایجاد روند شده و تحولات اساسی در قیمت سهام ایجاد نماید. متاسفانه  ممکن است بعضی افراد با ایجاد شایعه و اخبار کذب بگویند که در سهم ایکس پول هوشمند وارد شده ولی اینگونه نباشد در ادامه به نحوه ی تشخیص پول هوشمند نیز خواهیم پرداخت  تا کم و بیش با روش های تشخیص پول هوشمند آشنا شوید. 

پول هوشمند در بورس

پول هوشمند در بورس پولی است که با هدف سوددهی در آینده وارد صحنه می شود و هر موقع که پول هوشمند وارد سهمی بشود می توان انتظار داشت که آن سهم در آینده رشد کند این پول  از نظر عددی بزرگ است و توسط چند شرکت حقوقی با سرمایه ی بالا یا افراد حقیقی که سرمایه  زیادی دارند اداره می شود  این افراد حقیقی و حقوقی قطعاً قبل از خرید سهم به تمامی جنبه‌های سهم از جمله شناوری سهم را مدنظر دارند از جنبه های مختلف بنیادی وتکنیکال سهم را بررسی کرده  و پس از آن اقدام به ورود در سهم می نمایند.

حجم پول هوشمند

 باید در نظر داشت که تاثیر پول هوشمند در شرکت های کوچک درمقایسه  با  شرکت های بزرگتر بیشتر است  است چون شرکت های کوچک سهام شناور  کمتری دارند و با ورود پول با حجم بالا بیشتر تحت تاثیر قرار می گیرند همان‌طور که گفتیم پول قدرتمند یا همان پول هوشمند می تواند با ورود در سهم های کوچک تغییرات عمده‌ای به وجود بیاورد و منجر به ایجاد روند در حرکت سهم گردد باید در نظر داشته باشیم حجم پول در سهم های بزرگ باید به نسبت بالاتر باشد.

در سهم های کوچک، حجم پول کم نیز میتواند تغییرات قیمتی ایجاد کند. در واقع پول هوشمند با حجم کم هم می‌تواند به جریان سازی و روند سازی در شرکت های کوچک منجر شود ولی در شرکت های بزرگ نیاز به حجم بالا وجود دارد چون در شرکت‌های بزرگ تر تعداد زیادی سهامدار حقیقی و حقوقی وجود دارد و ورود یک پول هوشمند نمی تواند تغییرات زیادی در روند سهم ایجاد نماید(مقاله ارزش بازار یا   market cap را مطالعه کنید. در  این مقاله بیشتر در مورد سایز شرکت ها و اینکه چگونه شرکت‌های کوچک و بزرگ را تشخیص دهیم صحبت کرده ایم).

پول هوشمند

چگونه تشخیص دهیم پول هوشمند وارد سهم شده ؟

 همانطورکه قبلا اشاره کردیم برای تشخیص پول هوشمند باید بر علم تابلو خوانی مسلط باشید با در نظر گرفتن چند آیتم می توانید ورود پول هوشمند را  تا حدود زیادی تشخیص دهید البته بعضا ممکن است بازیگران سهم برای اغوای سهامداران کوچک دست به اقداماتی بزنند که در ادامه به آنها نیز می پردازیم .

1) قدرت خریداران: برای تشخیص پول هوشمند در سایت tsetmc قسمتی وجود دارد که در آن می توانید نسبت خریداران به فروشندگان را ببینید اگر در سهم xیک حجم غیرعادی وجود داشت و در آن نسبت خریداران پرقدرت بیشتر بود میتوان به این نتیجه رسید که اسمارت مانی وارد سهم شده.

به طور مثال 10 میلیون  سهم معامله شده ده نفر خرید کرده‌اند و پنجاه  نفر فروش انجام داده اند از این داده ها می توانیم بفهمیم خریدار قوی است درست است ده میلیون خرید انجام شده و به همان نسبت فروش  انجام شده ولی ده نفر هر نفر یک میلیون  سهم خرید اند و پنجاه نفر هر نفر 200000 سهم فروختند این نشان می‌دهد خریدار قوی‌تر است و پول بیشتری دارد و حتماً با برنامه وارد سهم شده است هر چه این نسبت بیشتر از دو باشد ورود پول هوشمند را تایید می نماید.

2) حجم معاملات:  برای تشخیص پول هوشمند حجم معاملات نیز میتواند کمک کننده باشد. حجم معاملات یک سهم به میزان خرید و فروش یک سهم در طول یک جلسه ی معاملاتی گفته می شود. همانطور که می‌دانید تمام سهم ها معمولاً یک حجم معمول دارند و یک حجم مشکوک حجم معمول همان حجمی است که معمولاً سهم هر روز آن مقدار حجم را معامله می‌کند و حجم مشکوک حجمی است که که میزانش برای آن سهم غیرمعمول است.

به عنوان مثال سهم ایکس معمولاً در روز بین ۲ تا ۳ میلیون معامله می‌شود به یکباره میزان معاملات آن سهم بالا رفته و به یکباره در طی یک جلسه ی معاملاتی  ۲۰ میلیون معامله انجام می‌شودو این میزان معامله برای سهم ایکس غیر معمول و مشکوک است می‌توان از طریق حجم معاملات به ورود پول هوشمند پی‌برد تغییرات قیمتی به دنبال تغییرات در حجم معاملات به وجود می‌آید و در نظر داشته باشید حجم معمول و مشکوک برای سهم های مختلف متفاوت است و به طور کلی حجم معاملات شرکتهای بزرگ از شرکت های متوسط و کوچک بیشتر است.

3)ارزش معاملات : با بررسی میانگین ارزش معاملات می‌توان به نتیجه رسید که آیا پول هوشمند وارد بازار شده یا خیر مثلاً میزان ارزش معاملات همیشه  X مقدار است  و به یکباره ارزش معاملات سه برابرشود  می‌گوییم پول جدیدی وارد بازار شده یا به اصلاح نقدینگی وارد بازار شده است. 

تمام این نکته ها را گفتیم که شاید فقط قسمت خیلی کوچک از نحوه تشخیص پول هوشمند باشد و قطعاً بازیگران بزرگ سهم خیلی راحت برنامه‌های خودشان را با چند نکته ساده به دیگران اعلام می‌کنند پس یایستی در انجام معاملات خیلی محتاط بود چون بعضاً فقط حجم های مشکوک ،ارزش معاملات و قدرت خریداران  نمی‌تواند مبنای ما برای خرید و فروش باشد.

پول هوشمند فردانامه

چرا تشخیص پول هوشمند سخت است؟

در قسمت قبلی در مورد  نحوه ی تشخیص پول هوشمند صحبت کردیم و قطعا بازیگران بزرگ سهم خیلی راحت ، برنامه ی خودشان را با چند نکته ی ساده به دیگران اعلام نمی کنندپس در انجام معاملات بایستی خیلی محتاط بود چون بعضا حجمهای مشکوک نمی تواند مبنای ما برای خرید و فروش باشد و دلیل دیگری برای افزایش حجم ها وجود داشته باشدکه در زیر به دو نمونه اشاره می کنیم. 

1)کد به کد کردن:  به این معنی است که شخص حقوقی یا حقیقی حجم پول بالایی دارد برای اینکه دیگران را ترغیب به خرید صحبت کند حجم مشکوک ایجاد می‌کند از طریق کد به کد کردن به این صورت که فرد دارای ۲۰ میلیون سهم است و این ۲۰ میلیون را به کد دیگرش می‌فروشد و منجر به افزایش حجم معاملات می‌شود و افراد با سرمایه کم تر را ترغیب به معامله می کند تا تقاضای خریدرا  بیشتر کند تا بتواند سهامش را بفروشد و اینگونه روند کاذب ایجاد کرده و نشان دهد که پول هوشمند وارد سهم شده .

2)معاملات بلوکی : شرکتها بعضا تغییرات سهامداری دارد و معاملاتی را با هماهنگی  انجام می‌دهند که می‌تواند بخش عمده سهام شرکت را به شرکت زیرمجموعه شان منتقل کنند و سهامدار عمده را تغییر دهند در نظر داشته باشید که حجم معاملات بلوکی  و بلوک  مدیریتی را نباید به عنوان پول هوشمند حساب کنید چون در واقع سهامداران عمده عوض می‌شود و از شناوری سهم کم نخواهد شد که بعداً منجر به سود و رشد سهم شود .

در معاملات بلوکی عدد دو در کنار نماد ثبت می شود در معاملات بلوک مثلا اگر ۳۰ میلیون سهم فولاد به صورت بلوکی معامله شود در کنار سهم فولاد عدد ۲ نیز به چشم می‌خورد “فولاد ۲” به معنی این است که حجم که زده شده معاملات بلوکی بوده و ما باید آن را از محاسباتمان خارج کنیم ولی بعضا معملات عمده روی بازار اصلی انجام میشود و خریدار و فروشنده حجم بالای سهام خود را روی تابلوی اصلی جابه جا میکنند و کسی نمی تواند متوجه آن شود مگر اینکه سهامداران عمده باشند .

خروج پول هوشمند

در نظر داشته باشید همانطور که ورود پول هوشمند نشانه یک فرصت و می تواند سودآور باشد خروج پول هوشمند هم می‌تواند به مثابه ی  شروع یک روند نزولی و ضرر باشد . یادتان هست گفتیم ورود پول هوشمند معمولا در کف های حمایتی و قیمتی اتفاق می افتد در خروج پول هوشمند قیمتمها نزدیک ارزش ذاتی سهم بوده یا بالاتر از آن می باشندیا به اصلاح over value  هستند . اگر حجم معاملات بیشتر از دوبرابر حجم میانگین ماهانه باشد و قیمتها نزولی باشد میتوان گفت خروج پول هوشمند صورت گرفته.

سخن پایانی

پول هوشمند معمولاً زمانی وارد صحنه می شود که قیمت بسیار جذاب و ارزنده باشد ولی خریداری وجود نداشته باشد پول هوشمند وارد شده و تقاضا را تقویت می‌کند نیروی اصلی پول هوشمند بانک مرکزی و نهادهای مالی هستند پول هوشمند می‌تواند منجر به ایجاد جریان سازی و روند سازی و تحولات اساسی در قیمت سهام شود و با استفاده از دانش بنیادی ، تکنیکال و تابلو خوانی و رصد کردن پول هوشمند می‌توانیم به سود برسیم.

 با تشخیص مناسب ورود و خروج پول هوشمند یا اسمارت مانی می توان به سودحداکثری رسید پول هوشمند در بازار های نوسانی می تواند از گزینه های مناسب برای سرمایه گذاری باشد  اما باید در نظر داشت که بازیگران و کسانی که پول با حجم بالا را مدیریت میکنند اجازه نمی دهند تا شما به راحتی از کاری که قرار است انجام دهند باخبر شوید و قطعاً افرادی که صرفاً از روی شایعات و خبرها اقدام به معامله می‌کنند  متضرر خواهند شد پس باید روش های تشخیص پول هوشمند را در کنار سایر تحلیل های تکنیکال و تحلیل بنیادی قرار داد و هر حجم مشکوکی را ورود پول هوشمند ندانست..

منابع: اینوستوپدیا

امتیاز شما به این مطلب
میانگین امتیاز ها از 5 نفر 5/5
آخرین مقالات
نظر خود را با ما در میان بگزارید