تحلیل بنیادی
اگر ما بخواهیم سرمایه گذاری موفقی داشته باشیم باید بدانیم روی چه چیزی سرمایه گذاری کردیم و تحت چه شرایطی ممکن است وضعیت آن بهتر یا بدتر شود. راه شناخت دارایی هایی که روی آنها سرمایه گذاری می کنیم تحلیل بنیادی است. در سرمایه گذاری بر روی سهام، کامودیتی (کالا)، جفت ارزها، کریپتو و هر نوع دارایی مالی یا فیزیکی دیگر، ابزار شناخت ماهیت آن دارایی و پی بردن به ارزش واقعی آن تحلیل بنیادی است. اگر تحلیل تکنیکال ابزاری است که با استفاده از اطلاعات مربوط به قیمت و معاملات ما را راهنمایی می کند، تحلیل بنیادی عواملی که باعث می شود قیمت تغییر پیدا کند را به ما نشان می دهد و راه سرمایه گذاری مطمئن تر را برای ما هموار می سازد
بررسی متغیرهای کلان اقتصادی، تجزیه و تحلیل عرضه و تقاضا، سیاست های پولی بانک های مرکزی و سیاست های مالی دولت ها، تجزیه و تحلیل صورت های مالی، برآورد جریان های نقد آتی دارایی های مالی، تجزیه و تحلیل ارزش پیشنهادی و مزیت های اقتصادی هر دارایی مالی، مسیر رشد و توسعه و غیره از جمله مسائلی هستند که در تحلیل بنیادی زیر نظر می گیریم تا در نهایت متوجه شویم یک دارایی کمتر از ارزشش قیمت گذاری شده (under value) یا بیشتر از ارزشش قیمت گذاری شده (over value) است.
علاوه بر این در تحلیل بنیادی ما وضعیت آینده عواملی که ارزش دارایی را تحت تاثیر قرار می دهد را پیش بینی می کنیم و براساس آن روند قیمت آن را تخمین می زنیم. مثلا در مورد سهام یک شرکت، مقدار تولید و فروش و نرخ فروش آن را براساس عوامل کلان، عوامل مربوط به آن صنعت و عواملی مرتبط با خودش آن شرکت پیش بینی می شود و از این طریق می توان تخمین بزنیم در آینده قیمت سهام رشد خواهد کرد یا نه. فلسفه اصلی تحلیل بنیادی در این نهفته است که مثلا اگر ما یک توکن (یا هر دارایی مالی دیگر) را خریدار می کنیم، آن توکن ارزش اقتصادی لازم را داشته باشد که در آینده ارزشمند تلقی شود.
در بخش آموزش تحلیل بنیادی فردانامه شما می توانید مقاله هایی در مورد اصول اولیه تحلیل بنیادی را مطالعه کنید و یاد بگیرد. یادگیری بیشتر تحلیل بنیادی نیاز به مطالعه و جستجوی زیادی دارد که البته دوره های آموزش تحلیل بنیادی فرادانامه می تواند شما را برای طی کردن این مسیر کمک فراوان کند. برای آگاهی از دوره های آموزشی تحلیل بنیادی به این بخش از سایت مراجعه کنید.