5 نکته که قبل از معاملات

5 نکته که قبل از معاملات

5 نکته که قبل از معاملات

1) فعلا مذاکرات و توافق رفت رو هوا. تقریبا از مهر سال 99 که احتمال پیروزی بایدن خیلی زیاد شد، از نظر ساختار ذهنی اکثر سرمایه گذاران خصوصاً بورسی ها با فرض انجام توافق در آینده ای نچندان دور اقدام به سرمایه گذاری و خرید سهام می کردن. در این یک سال 9 ماه گذشته دو بار هم تا دم توافق رفتن. اما الان در حال فاصله گرفتن از توافق هستیم.

این نکته باعث می شود تا تمایل به سرمایه گذاری در دارایی های پوشش دهنده ی تورم و رشد نرخ ارز افزایش پیدا کند. با فاصله گرفتن نرخ ارز آزاد و نرخ ارز نیما (سنا) مجددا شاهد سیاست های کنترلی هستیم که البته می دانیم معمولا خیلی دوام پیدا نمی کند.

2) شهریور سال گذشته با یکی از مدیران صنعت خودرو که در شرکتی غیر از دو خودروساز اصلی فعالیت می کند، در مورد صنعت خودرو لایو داشتیم. ایشان در آن لایو یک نکته اساسی را گفتند که صنعت خودرو دیگر باید عادت کند به همکاری به خودروسازان چینی و قراردادهای گذشته مجددا قابل انجام نیست. به نظر می رسد در بسیار از صنایع به این سمت حرکت بشود.

می توان گفت تحریم ها خصوصا در فروش نفت از وضعیت فعلی تشدید خواهد شد اما وضعیت تجارت شرکت های بورسی چه صادرکنندگان و چه واردکنندگان بسیار وابسته به اوضاع چین خواهد بود. مثلا اگر روسیه بخواهد کالایی را با تخفیف بازار چین بدهد و شرکتی از شرکت های ما نیز صادرکننده ی آن باشد، این شرکت اذیت می شود. لذا زین پس باید چشممان به دروازه های چین باشد

3) رقابت های بورس کالا در هفته گذشته داغ شد. اول سیمان نرخ های جالبی را تجربه کرد و بعد از آن در سایر کالاها نیز رقابت بوجود آمد. حتی این هفته قرار است عرضه فولاد دوبرابر شود تا تقاضا پاسخ داده شود. این هفته پیگیری معاملات بورس کالا می تواند سرنخ های خوبی به ما بدهد.

4) با وجود همه ی تکذیب ها و می زنم می زنم ها شرکت ها مجبور به افزایش نرخ هستند. مثل شوینده که افزایش نرخ 25 درصدی دادند ولی باز هم افزایش نرخ خواهد داد. دلیل هم ساده است، مواد اولیه گران شده و این شرکت ها باید افزایش نرخ بدهند وگرنه تولید صرفه اقتصادی اش را از دست می دهد و این شرکت ها دست از تولید بر می دارند. به همین دلیل اکثر افزایش نرخ هایی که گمانه زنی می شود اتفاق خواهد افتاد. به این موضوع نیز باید توجه کرد.

5) حجم معاملات در دو هفته اخیر بسیار کم شده است. در واقع وقتی به حجم و ارزش معاملات نگاه می کنیم حس می کنیم بازار رکودی شده. در بازار رکودی با ارزش معاملات کم معمولا رشد قیمت ها قبل از رسیدن به تارگت های مثبت متوقف می شود ولی افت قیمت به سمت تارگت های منفی باشدت بیشتری اتفاق می افتد. به همین دلیل مادامی که ارزش معاملات رشد نکرده باید با احتیاط حرکت کرد.

امتیاز شما به این مطلب
میانگین امتیاز ها از 2 نفر 5/5
آخرین مقالات
نظر خود را با ما در میان بگزارید

ثبت نام/ورود به پنل کاربری

دسترسی به تمام امکانات وبسایت خبرنامه و اطلاعات و فعالیت های کاربری.

ارسال کد