5 نکته قبل از معاملات

5 نکته قبل از معاملات

5 نکته قبل از معاملات

 

1) این ماجرای نرخ گاز خوراک و سوخت بدجوری ذهن بورسی ها را درگیر کرده است.  در واقع در کنار اثر واقعی نرخ های جدید که بعد از 8 سال به صورت ثابت و بدون توجه به فرمول تعیین شده است، دو حاشیه این ماجرا شاید بیشتر از آن اثر واقعی بازار را به خود درگیر کرده است.از نظر عملکردی می دانیم گروه متانول و گروه اوره بیشترین آسیب را از این تصمیم می گیرند و اگر مالکان این واحدها بخواهند اقتصادی تصمیم بگیرند، نباید به تولید ادامه دهند.

اما رویکرد دولت در پوشش بودجه و زیر پا گذاشتن فرمول 8 ساله شاید مهمترین سیگنال این تصمیم بد باشد. در واقع وقتی پای بودجه به وسط می آید، دولت هر جیبی را حق خود می داند و حتی به فرمول های خودش نیز پایبند نمی ماند.

تصور عموم از پنهانکاری در این مورد که البته بی راه هم نیست، مهمترین پیامد این داستان بوده و به نوعی بی اعتمادی به سرمایه گذاری در بورس را به حد اعلای خودش رساند.البته ما می دانیم جو عمومی بورس به سرعت قابل تغییر است و کافی است بازار در یک روند صعودی وارد شود تا این ذهنیت فراموش شود اما همین اتفاق ها به مرور تعداد مشارکت کننده در بورس را کاهش می دهد.

2) تعطیلات عید قربان در کشورهای اسلامی همسایه در حال اتمام است. به دلیل تعطیلات خصوصا در ترکیه و افغانستان، عرضه و تقاضای دلار حواله و تا حدودی کاغذی دچار مشکل شده بود. برخی از صرافها معتقد هستند از روز دوشنبه شاهد یک کاهش در بازار خواهیم بود.در طرف مقابل جو رسانه ای نسبت مذاکره و کاهش تنش بین ایران و غرب در حال تغییر فاز است.

رابرت مالی تحت نظارت امنیتی است و گروسی هم سیگنال مثبتی از روند همکاری با ایران نداد. شاید موعد تجربه کف های تاریخی هر سال در تیرماه و سپس فاصله گرفتن از آن رسیده باشد. تیرماه معمولا کف نرخ دلار یکسال آتی را مشخص می کند.

3) نگرانی از قطع برق در تیر و مرداد باعث شده رقابت برای خرید برخی کالاها در خرداد و هفته ی اول تیرماه افزایش پیدا کند. سیمان و فولاد از جمله اصلی ترین کالاها بودند که با افزایش تقاضا و رشد قیمت مواجه شدند.دیتای مربوط به میزان برق تولیدی و تحویل شده به صنایع نشان می دهد برخلاف انتظار تا الان میزان برق تحویلی به صنایع کاهش پیدا نکرده است. به این نکته باید توجه داشته باشیم که ممکن است برق آنچنان قطع نشود و در نتیجه تصور کمبود کالا به دلیل قطعی برق اشتباه از آب در بیاید.

4) دولت از ابتدای سال اوراق منتشر نکرده است. شنیده ها حاکی از آن است که بالاخره روند انتشار اوراق توسط دولت از این هفته شروع خواهد شد. ظاهرا در مرحله اول 5 هزار میلیارد تومان اوراق برای فروش روی میز می رود.همچنین تا انتهای سال به طور میانگین ماهانه 15 هزار میلیارد تومان اوراق منتشر خواهد شد. اگر حجم انتشار ماهانه همین 15 هزار میلیارد تومان باشد، می توان انتظار داشت نرخ بهره جهش خاصی نداشته باشد و همچنین نیاز به تزریق پول توسط بانک مرکزی برای جذب این اوراق نباشد.

5) انتظار می رود از این هفته از برنامه های وزیر صمت جدید برای صنایع مختلف پرده برداری شود. مهمترین صنعتی که سیاست های وزارت صمت در آینده مصرف کنندگان و سهامداران آن بسیار تاثیرگذار است، صنعت خودرو است.

در شرایطی قرار داریم که سیاست اشتباه ثبت نام انبوه، قیمت گذاری مساله ساز و عدم تخصیص مناسب ارز برای واردات قطعه باعث شده کارشناسان پیش بینی کنند حداکثر از 6 ماه دیگر تولید انواع خودرو سواری در ایران به مشکل خواهد خورد و خط تولید بسیاری از آنها متوقف می شود. باید ببینیم وزیر صمت جدید چه برنامه ای برای جلوگیری از توقف تولید دارد.

امتیاز شما به این مطلب
میانگین امتیاز ها از 0 نفر 0/5
آخرین مقالات
نظر خود را با ما در میان بگزارید

ثبت نام/ورود به پنل کاربری

دسترسی به تمام امکانات وبسایت خبرنامه و اطلاعات و فعالیت های کاربری.

ارسال کد