5 نکته قبل از معاملات

5 نکته قبل از معاملات

5 نکته قبل از معاملات

50 هزار تومان تخت

17 خرداد بود که دلار با فشار و جو خبری مثبت به زیر 50 هزار تومان هل داده شد و تقریبا از آن بعد همواره زیر 50 هزار تومان بود و تنها در دو مقطع کمی به بالای این عدد نفوذ کرد. حالا بعد از نزدیک به دو ماه شاهد شرایطی هستیم که دلار دوباره قصد تثبیت بالای 50 هزار تومان را دارد. محرک این حرکت به سمت 50 هزار تومان، تلاش بانک مرکزی برای انحلال کانون صرافان است.

صرافی های بزرگ که اسکلت این کانون را تشکیل می دهند، نقش بسیار مهمی در دور زدن تحریم ها بازی می کنند و با سپرده های ارزی که خودشان دارند، عملا در قامت یک بانک برای انتقال ارز از یک کشور به کشور دیگر بازی می کنند. هم زمان نظارت بر بانک وارنگلد توسط خزانه داری افزایش پیدا خواهد کرد، وارنگلدی که نقش بسیار مهمی در تامین ارز واردات کالاهای اساسی دارد. تحولات دلار به صورتی است که انگار قرار است با زیر 50 هزار تومان خداحافظی کنیم اما هنوز محرک رشد شدید در آن دیده نمی شود. احتمالا مدتی شاهد تجربه ی دلار در بازه 50 تا 54 هزار تومان باشیم.

رشد قیمت های جهانی

رشد قیمت های جهانی خصوصا در زنجیره ی انرژی ادامه دارد. این بار با بهانه ی ادامه کاهش داوطلبانه ی تولید توسط عربستان، نفت مجددا رشد قابل توجهی کرد. کرک اسپرد یا حاشیه سود پالایش فراورده های پالایشی نیز افزایش پیدا کرده است. محرک رشد قیمت نفت و فراورده ها بیشتر سمت عرضه است. می دانیم بدون تحرک واقعی در بخش تقاضا، روندهایی به این شکل چندان ادامه دار نمی شوند، اما حداقل جلوی کاهش قیمت را می گیرند. همین حفظ کف قیمت ها می تواند دلیلی برای رشد قیمت سهم های مرتبط باشد اما رشد نچندان بزرگ.

علی آبادی و برنامه هایش

رئیسی نشان داده است که وقتی یک وزیر یا مسئول جدید به دولتش اضافه می شود، حداقل تا مدتی حرف های آن فرد در زمینه ای که اضافه شده، از نظر او فصل الخطاب است. در مورد فرزین این اهمیت داده شدن به تصمیماتش به خوبی قابل درک بود. حالا با اضافه شدن علی آبادی به نظر می رسد در زمینه صنعت (از تولید گرفته تا قیمت گذاری) اهمیت حرف های این وزیر جدید نسبت به سایر افرادی که به آقای رئیسی مشاوره می دهند بالاتر خواهد بود.

در جلسه ای که در مورد شماره شدن نیسان برگزار می شد، رئیس جمهوری فصل الخطاب بودن نظر آقای علی آبادی را گوشزد می کند. باید دید بعد از دو سال یک بام و دو هوای قیمت گذاری دستوری و شل کن سفت کن هایی که در نهایت به زیان بخش شفاف اقتصاد شده است، علی آبادی چه برنامه ای برای صنایع دارد. شاید تغییرات قابل توجهی در مورد کالاها و محصولات مختلف اتفاق بیافتد. گفته می شود علی آبادی چندان اعتقادی به سازمان حمایت از مصرف کنندگان ندارد

سرنوشت نرخ خوراک

در موج های خبری مختلفی که برپا می شود، بعضا مسائل مهم فراموش می شود. یکی از این موارد مهم نرخ گاز است که دولت صراحتا گفت همینی که است. اما از طرف دیگر مجلس به دنبال ابطال مصوبه دولت در مورد نرخ گاز است. این هفته هیات تطبیق تکلیف را مشخص خواهد کرد و معلوم می شود که این نرخ پایدار است یا نه. البته واقعیت با سیاست های فعلی احتمالا نرخ دلار در شش ماهه دوم در سطحی باشد که اصلا کسی به نرخ خوراک ریالی اهمیت ندهد.

بازار مثبت؟!

بعد از مدتها نزول و کاهش قیمت ها در بازار سهام، حالا زمینه برای یک رشد یک تا دو هفته ای محیاست. به رشد چندان بالا در کوتاه مدت اعتقادی نداریم ولی احتمالا معاملات بهتر در این دوهفته بتواند کمی ذهن بورسی ها را آرام کند و زمینه را برای حرکت بهتر و منطقی تر بازار از شهریور به بعد را ایجاد کند.

امتیاز شما به این مطلب
میانگین امتیاز ها از 1 نفر 5/5
آخرین مقالات
نظر خود را با ما در میان بگزارید