حداقل سرمایه برای سبدگردانی

سرمایه‌گذاری
حداقل سرمایه برای سبدگردانی
جهانگیر شرقی
نویسنده: جهانگیر شرقی
09 اردیبهشت 1402

سبدگردانی یکی از بهترین روش‌های سرمایه‌گذاری غیرمستقیم در بورس است. و یکی از اولین سؤالاتی که در رابطه با آن مطرح می‌شود، این است که “حداقل سرمایه برای سبدگردانی چه قدر است؟“.

در مقاله سرمایه‌گذاری در بورس به توضیح راه‌های ورود به بورس پرداخته و انواع روش‌های سرمایه‌گذاری در بورس را توضیح داده‌ایم. یکی از این روش‌ها، سرمایه‌گذاری غیرمستقیم در بورس است، که شامل خرید صندوق‌های سرمایه‌گذاری و استفاده از سبدگردانی است

برای آشنایی کامل و دقیق با خدمات سبدگردانی و این‌که سبدگردانی اختصاصی چیست؟، بهتر است به این مقالات رجوع کرده و ابتدا آن‌ها را کامل بخوانید.

در این مقاله صرفاً به توضیح کلی و ابتدایی از سبدگردانی پرداخته و سپس به سراغ اصل موضوع، یعنی حداقل میزان سرمایه برای استفاده از خدمات سبدگردانی می‌رویم. در انتها هم برای سرمایه‌های کم‌تر از این حد، راهکارهای ساده و سودده سرمایه‌گذاری در بورس پیشنهاد دهیم.

علت نیاز به شرکت‌های مشاوره و افراد باتجربه در بورس

بازار بورس در سال‌های اخیر، به شدت شناخته و تبدیل به نامی آشنا برای مردم ایران گشت. مردم زیادی در سال‌های 98 و 99 وارد بورس شدند. برخی از آن‌ها سود کردند، و متأسفانه اکثر آن‌ها هم ضررهای شدیدی را متحمل شدند.
اما آیا همه‌ی افراد در دوران صعود و سپس سقوط وحشتناک بورس، به یک میزان ضرر کردند؟! آیا همه توانستند سود بگیرند؟! پاسخ این سؤال را همه می‌دانیم!

علت چنین تفاوت‌های چشم‌گیری در بازدهی افراد چیست؟ آیا واقعاً مقصر همه‌ی ضررهای شدید مردم در بورس، دولت بود؟! قطعاً دولت در آن دوران تقصیر زیادی داشت. اشتباهات فاجعه‌باری را مرتکب شد و از اعتماد مردم سوءاستفاده کرد. اما قسمت تلخ ماجرا این است که، همه‌ی تقصیر بر گردن دولت نبود!

آیا افراد تازه‌وارد و افراد آگاه و باتجربه‌ی بورسی، در آن دوران سقوط بورس به یک میزان ضرر کردند؟! متأسفانه خیر! افراد تازه‌واردی که به صورت شخصی و بدون آموزش وارد بورس شده بودند، پس از آن سقوط تاریخی بورس، ضرر بسیار بیشتری را نسبت به باتجربه‌ها و آموزش دیده‌های بورس تجربه کردند.

درس مهمی که اتفاقات بازار در آن دوران به مردم داد، این بود که بدون علم و شناخت وارد بازار بورس (و البته همه‌ی بازارها) نشوند. عده‌ای صرفاً با توصیه‌ی افراد ناآگاه و یا از روی استیصال (ترس ناشی از جا ماندن از سود بازار بورس) وارد بورس شده و هر سهمی را که می‌دیدند معروف شده، می‌خریدند!

بزرگ‌ترین درس بازار در آن صعود و سقوط وحشتناک، این بود که اگر می‌خواهیم در بورس فعالیت و سود کنیم، یا باید علم آن را بیاموزیم، یا از افراد و شرکت‌های معتبر بورسی مشاوره و کمک بگیریم.

سبدگردانی چیست؟

بهترین پیشنهاد برای افرادی که به بازار سرمایه و کسب سود در آن علاقه‌مند هستند، اما زمان، یا امکان آموزش دیدن برای ورود به این بازار را ندارند، شدیداً به ایشان توصیه می‌شود از شیوه‌ی سرمایه‌گذاری غیرمستقیم در بورس استفاده کنند. سبدگردانی و سرمایه‌گذاری در صندوق‌های سرمایه‌گذاری، یکی از بهترین راه‌های سرمایه‌گذاری غیرمستقیم در بورس است.

ما در این مقاله صرفاً به کارمزد سبدگردانی می‌پردازیم. بهتر است مقاله‌ی صندوق‌های سرمایه‌گذاری را برای آشنایی با این روش مطالعه کنید. هم‌چنین برای انتخاب بهتر میان استفاده از صندوق‌های سرمایه‌گذاری یا سبدگردانی، مقاله تفاوت سبدگردانی و صندوق‌های سرمایه‌گذاری را مطالعه نمایید.

حداقل سرمایه برای سبدگردانی

به دلیل سختگیری‌های قانونی زیاد، به جهت تأیید صلاحیت علمی و اخلاقی اشخاص، مدیران و تحلیل‌گران شرکت‌های سبدگردانی، تعداد شرکت‌های دارای مجوز سبدگردانی در کشور بسیار محدود است.

لیست شرکت‌های قانونی و دارای مجوز سبدگردانی در این سایت آمده است. این سایت متعلق به سازمان بورس و اوراق بهادار است. در این سایت لیست تمام نهادهای مالی مرتبط با بورس که دارای مجوز فعالیت قانونی هستند، ذکر شده است. در حال حاضر تعداد شرکت‌های سبدگردانی مجاز، 68 شرکت است.

هر کدام از این شرکت‌های سبدگردانی قانونی، دارای کارشناسان و تحلیلگران متنوعی هستند که در فرایند سبدگردانی و مدیریت سرمایه‌ی آن شرکت سبدگردانی ایفای نقش می‌کنند. بنابراین هر شرکت دارای چارچوب، معیار و قوانین مختص به خود است. بنابراین نمی‌توان از همه‌ی سبدگردان‌های مختلف، انتظار یکسانی داشت.

برخی شرکت‌های سبدگردانی یک حداقل مبلغی را برای شروع سبدگردانی به طور دقیق اعلام می‌کنند و از آن مبلغ به پایین‌تر را به صورت کامل رد می‌کنند. البته هیچ ایرادی به این سیاست نیست. قطعاً چارچوب و ضوابط این شرکت‌ها این‌گونه ایجاب می‌کند.

برخی شرکت‌ها هیچ کف مبلغی را برای سرمایه‌گذاری مشخص نمی‌کنند. معمولاً این شرکت‌ها تازه شروع به فعالیت کرده‌اند و چون نیاز به جذب مشتری و ایجاد رزومه دارند، مجبورند حتا با ارقام بسیار پایین هم کار کنند. این شرکت‌ها هم پس از گذشت چند سال و گرفتن چند مشتری مناسب، اقدام به تعیین یک کف مبلغ جدید می‌نمایند.

برخی شرکت‌ها نیز اقدام به تعیین یک کف مبلغ می‌نمایند، اما به صورت مشروط و با انعطاف‌پذیری بالاتر. به عنوان مثال مجموعه سبدگردانی فردانامه که تحت مدیریت آقای حسن کاظم زاده و در کنار شرکت سبدگردانی فارابی (که زیرمجموعه‌ی کارگزاری بزرگ فارابی است) فعالیت می‌کند، همین سیاست انعطاف را پیش گرفته است.

حداقل سرمایه برای سبدگردانی در مجموعه سبدگردانی فردانامه، حدوداً 1 میلیارد تومان است، اما این موضوع قابل مذاکره است و امکان انعطاف در آن وجود دارد. سرمایه‌گذار بهتر است در این مورد به صورت مستقیم با شرکت در تماس باشد، تا بتواند از مفاد دقیق، شرایط و میزان انعطاف شرکت در این موضوع، دقیق‌تر مطلع گردد.

برای اطلاع از شرایط قرارداد سبدگردانی مجموعه‌ی فردانامه، وارد صفحه‌ی سبدگردانی شوید و فرم مربوطه را پر نمایید. در صورتی هم که نیاز به مشاوره دارید، برای استفاده از مشاوره‌ی رایگان مجموعه سبدگردانی فردانامه، کافی است فرم دریافت مشاوره را پر کنید و یا با شماره‌ی 02188385208 تماس بگیرید.

به طور کلی می‌توان گفت که تعیین حداقل مبلغ برای سبدگردانی، عدد ثابتی ندارد و بسته به نوع شرکت متفاوت است. در نهایت این سرمایه‌گذار است که با توجه به سرمایه و میزان ریسک‌پذیری خود، باید اقدام به مقایسه‌ی شرکت‌های سبدگردانی نماید و از میان آن‌ها بهترین گزینه را برای خود انتخاب نماید.

برای آگاهی از مؤلفه‌های مهمی که در انتخاب سبدگردان اهمیت دارد، پیشنهاد می‌شود حتماً مقاله”ویژگی‌های بهترین شرکت سبدگردانی” را مطالعه کنید. در این صورت خواهید دانست که باید به چه مواردی در انتخاب شرکت سبدگردانی توجه کنید.

علت تعیین حداقل سرمایه برای سبدگردانی چیست؟

شرکت‌های سبدگردانی باید به صورت ماهانه، گزارش عملکرد خود را به سرمایه‌گذار ارائه دهند. سرمایه‌گذار با مشاهده این گزارش و نحوه عملکرد سبدگردانی، خیالش از بابت بازار و مدیریت سرمایه‌اش توسط سبدگردان راحت می‌شود.
به عنوان مثال، محتوای گزارش ماهانه مجموعه سبدگردانی فردانامه دارای موارد زیر است:

– عملکرد بازار در ماهی که گذشت و چشم‌انداز ادامه‌ی حرکت آن

– اتفاقات سیاسی ماه گذشته‌ی کشور و اثر آن بر اقتصاد و بورس

– علت خرید و فروش سهم‌ها در ماه گذشته

– عملکرد ماهانه‌ی شرکت‌هایی که سهام آن‌ها در پرتفوی سرمایه‌گذار است

– به روز رسانی چشم‌انداز کوتاه‌مدت و بلندمدت سهم‌های پرتفوی سرمایه‌گذار

جدای این موارد، سرمایه‌گذار می‌تواند تلفنی هم با مجموعه تماس بگیرد و در مورد اوضاع بازار و سهامش از مشاوران سبدگردانی ما کمک بگیرد.

هم‌چنین در صورت تمایل و نیاز سرمایه‌گذار، او می‌تواند ماهی 1 بار به صورت حضوری مراجعه کرده و در مورد پرتفو اش و چشم‌انداز آتی آن، با مدیران سبدگردانی مجموعه صحبت کند.

پس برای هر سرمایه‌گذار، یک گزارش منحصر به فرد تهیه می‌گردد و گزارش ماهانه‌ی سبد سرمایه‌گذاران مختلف، باهم متفاوت است.

بنابراین منطقی است که تعداد سبدهای تحت مدیریت سبدگردانی، دارای محدودیت باشد. زیرا ارائه‌ی این خدمات اختصاصی برای هر سبد، بسیار زمان‌بر و هزینه‌بر است. هزینه تحلیل‌گران، زمانی که برای مشاوره حضوری و تلفنی صرف می‌شود، آماده‌سازی جداول و … .

با سرمایه کم هم می‌توان در بورس سرمایه‌گذاری کرد؟

با هر سرمایه‌ای می‌توان به فعالیت در بورس پرداخت. اما طبیعتاً هرچه میزان سرمایه بالاتر باشد، قدرت مانور سرمایه‌گذار و میزان بازدهی که کسب می‌کند بالاتر خواهد رفت.
ما در فردانامه برای هر میزان سرمایه‌ای می‌توانیم کمک کنیم و راه‌های سرمایه‌گذاری را برای شما هموار کنیم. تلاش ما بر انعطاف پذیری است. حتا در صورتی که سرمایه‌تان اندک است، باز هم با ما تماس بگیرید و از مشاوره رایگان ما استفاده کنید.
کافی است فرم دریافت مشاوره را پر کنید .

سخن آخر

سرمایه‌گذاری در بورس را با هر میزان سرمایه‌ای می‌توان شروع کرد. در حال حاضر حداقل مبلغ خرید سهام، 500 هزار تومان است. اما طبیعتاً هرچه پول بیشتری را وارد این کار کنید و نگاه بلندمدت‌تری داشته باشید، سود شما هم در بلندمدت بیشتر است. به شرطی که یا خودتان علم بورس را فرا بگیرید و یا از متخصصان این حوزه استفاده کنید.

چقدر این پست برایتان مفید بود؟
1
2
3
4
5
5 از 5 از 4 رای

نظر خود را با ما در میان بگذارید

لغو پاسخ