جدول خلاصه شرکت
معرفی شرکت
گروه صنایع پمپ سازی ایران (پمپیران) ابتدا تحت نام شرکت پمپیران سهامی خاص بعنوان یک شرکت دولتی تولیدی در سال 1354 ثبت گردید . البته پیش از آن از سال 1348 بعنوان کارگاه پمپ در مجموعه دولتی ماشین سازی تبریز با مالکیت سازمان گسترش و نوسازی ایران فعالیت خود را آغاز نموده بود که با ثبت شرکت مستقل و خریدزمین و احداث و سالن های تولیدی و پشتیبانی درسال 1356 به محل فعلی آن در تبریز نقل مکان کرد.
فعالیت تولیدی پمپیران در ابتدا بر تولید پمپ های آب گریز از مرکز، فشارقوی و شناور متمرکز گردید و با انتقال تکنولوژی از شرکت کا اس ب آلمان که یکی از معتبرترین سازندگان پمپ در جهان است ، استانداردهای تولید و مهندسی خود را در سطح جهانی ایجاد کرد. پس از انقلاب اسلامی استراتژی شرکت، ساخت داخل پمپ ها و کاهش وابستگی ارزی بود و با تلاش و پیگیری مستمر تا پایان جنگ تحمیلی انواع قطعات پمپهای تولیدی در داخل کشور ساخته شد و پس از آن محصولات جدید آبرسانی و فاضلابی در برنامه ساخت قرار گرفت.
پس از اتمام جنگ و گشایش اقتصادی به منظور توسعه شرکت و زیر ساخت های لازم برای تولید پمپ های صنعتی و نفت و پتروشیمی اقدام به تاسیس و سرمایه گذاری در شرکت های زیر مجموعه شد و شرکت های مستقل از هم برای تولید پمپ یا ریخته گری قطعات یا ارائه خدمات ایجاد گردید.
تولید و محصولات
- شرایط تحریمی هم فرصت و هم تهدید بوجود آورده فرصت از لحاظ اینکه واردات این محصولات بسختی و با قیمت گزاف صورت میگیرد و شرایط چانه زنی شرکت در بازار رو بالا برده و تهدید هم اینکه مواد اولیه به سختی به شرکت میرسد البته با توجه به روابط نزدیکتر بین ایران و همسایگان ، میتوان گفت شرایط تامین مواد برای شرکت سختتر نشده است.
- کمتر کالای صنعتی در بازار ایران وجود دارد که مصرف کنندگان نوع ایرانی آن را از نظر کیفیت و قیمت بر نوع اروپایی آن ترجیح می دهند که این مهم در پمپهای این شرکت رخ داده است.
تامین پمپهای فشار قوی پروژه انتقال آب خلیج فارس بموقع و با کیفیت باعث شده انتخاب اول پیمانکاران این حوزه شود. - شرکت پمپهای صنعت پتروشیمی را تاکنون تامین میکرده و برا نخستین بار پمپهای نفت پروژه گوه به جاسک را تحویل داده که باعث ترفیع مقام شرکت در حوزه نفت شده همچنین با توجه به نیاز این بخش ، شروع به سرمایه گزاری برای پمپهای بسیار قوی کرده که حوزه ای بسیار بزرگ و بکر میباشد .
- در بخش تولیدی ، توسعه پمپ های پروژ های بزرگ آب و نفت و انرژی وارد مرحله بالاتری شده است. اکنون پمپ های تا پنج مگاوات و120 بار فشار به راحتی و با کیفیت بالا در پمپیران تولید می شود.
علاوه بر پمپهای بزرگ و صنعتی، تولید الکتروپمپ های کوچک خانگی هم اهمیت بسزایی دارد در برنامه فعلی تولید 120هزار دستگاه الکتروپمپ خانگی برای بیش از هزار تیپ برنامه ریزی شده که در سال مورد گزارش سالن های تولید احداث شده و در مرحله تکمیل خط تولید است.
عمده سودآوری شرکت از زیر مجموعه های پمپیران، نوید موتور و نوید سهند می باشدکه برای طولانی نشدن تحلیل ، فقط بررسی صورتها مالی این سه شرکت صورت خواهد گرفت.
صنایع پمپیران
صنایع نوید موتور
صنایع نوید سهند
چشمانداز افول و رشد
- شرکت اصلی حدود 80 درصد از سود زیر مجموعه ها را تقسیم می کند
- تغییرات فعالیت شرکت صنایع پمپیران در حرکت به سمت قرارداد با ارگانهای بزرگ دولتی و اضافه شدن ردیف درآمدی جدید
- انتظار میرود با توجه به بهبود روابط با کشورهای همسایه و بهتر شدن شرایط کشور، رشد این ردیف با سرعت بیشتری صورت گیرد همچنین شرکت با قدرت برنامه توسعه سالنها تولید، تست و آزمایشگاها را در حال اجرا دارد.
- شرکت بطور دایمی در مسیر رشد و توسعه با اجرای طرحهای مختلف از جمله تولید پمپهای سفارشی و بزرگ می باشد جدول زیر سود خالص زیر مجموعه های شرکت در چند سال اخیر را نشان میدهد.
رشد و بالندگی زیر مجموعه ها بوضوح در شرایط عدم تغییرات شدید ارزی قابل مشاهده می باشد.
شرکت مواد اولیه را با دلار آزاد تهیه میکند و با توجه به رشد قیمت شدید در نیمه دوم سال ، انتظار تحول فروش و سود آوری محصولات وجود دارد.
برآورد درآمد و سود
این بخش برآوردی بوده و ممکن است همراه با انحراف قابل توجه باشد و توصیه ای به خرید یا فروش این سهم ندارد.
با توجه به افزایش نرخ محصولات شرکت های زیرمجموعه در نیمه دوم 1401 و همچنین افزایش مقداری فروش همچون سنوات گذاشته پیش بینی می شود، فروش تلفیقی شش ماهه دوم با 50 درصد رشد به 1،631 میلیارد تومان برسد که با فرض تداوم حاشیه سود شش ماهه اول می توان انتظار 440 میلیارد تومان سود تلفیقی در شش ماهه دوم داشت. سود تلفیقی در سال مالی منتهی به 31 خرداد 1402، 727 میلیارد تومان یا 676 تومان به ازای هر سهم برآورد می شود. با فرض تقسیم شرکت های زیرمجموعه مطابق سالهای قبل (تقسیم 80 درصد سود) سود اصلی در حدود 541 تومان خواهد بود.
با توجه به افزایش نرخ های اتفاق افتاده در ماه های پایانی سال 1401 و افزایش نرخ های احتمالی در سال 1402 به نظر می رسد فروش تلفیقی در سال مالی منتهی به انتهای خرداد با رشد 50 درصدی نسبت به سال جاری به بیش از 4،100 میلیارد تومان برسد و با فرض تداوم حاشیه سود در زیرمجموعه ها می توان انتظار سود 1،100 میلیارد تومانی (به ازای هر سهم 1،000 تومان) از این شرکت داشت. با فرض تداوم سیاست تقسیم سود 80 درصدی در زیرمجموعه ها، سود شرکت اصلی برای سال مالی آتی حداقل 800 تومان به ازای هر سهم برآورد می گردد.
تحلیل تکنیکال
به نظر میرسد قیمت در حال ساختن یک الگوی ادامه دهنده است.
نکته قابل توجه تشکیل زمان این الگو هست که بیش از 600 روز کاری و 1000 روز تقویمی زمان برده است. در صورت کامل شدن الگو و عبور از 3800 تومان و یا میانه کانال انگاه امید به حرکت به سمت سقف کانال فرضی بالا خواهد رفت.
باید توجه داشت تحقق این هدف زمان بسیاری زیادی را می طلبد.
می توان تحرکات و رفتار قیمت را در این محدوده زیر نظر داشت.
بابت توضیحاتتون در مورد تپمپی بسیار ممنونم