5 نکته قبل از معاملات
1) نیازی به گفتن ما نیست که مهمترین نکته ی این روزهای بازار مذاکرات است و پیگیری نتایج آن. فعلا با اخبار مذاکرات در دو هفته اخیر سهم هایی برجامی رشد قابل توجهی داشته اند ولی ادامه روند رشدی بستگی به نتایج اعلامی از مذاکرات دارد. فعلا منتظر پاسخ آمریکا به جواب این به پیشنهاد اروپا هستیم تا ببینیم آیا برجام در کوتاه مدت قابل تحقق است یا نه. البته در صورت عدم پاسخ مثبت از سمت طرفین و به نتیجه نرسیدن در روزهای آتی ممکن است با توجه به رشد این چند وقت، شاهد اصلاح یا درجا باشیم.
2) علاوه بر برجام یک جریان خبری روی صنعت خودرو وجود دارد و به محض کم آوردن نمادهای اصلی این گروه خبری در مورد قیمت بلوک، بورس کالا، حذف قرعه کشی، واردات خودرو و غیره به بازار مخابره می شود. فعلا تا زمانی که این جریان خبری روی صنعت خودرو وجود داشته باشد معاملات این گروه می تواند همراه با هیجان و جذاب باشد
3) گزارش تحقیق و تفحص از شرکت فولاد مبارکه در این اخر هفته منتشر شد. حجم تخلفات به قدری بزرگ است که شاید نیاز باشد مدتها در مورد آن صحبت کرد. این در حالی است که فولاد مبارکه یکی از شفاف ترین و زیرنظرترین شرکت های خصولتی است. با شخم زدن شرکت های خصولتی قطعا به موارد خیلی بیشتر از در شرکت های دیگر می توان رسید.
همواره گفته ام یکی از بزرگترین مشکلات بورس ما بسیاری مدیران متخلف و کارنابلد شرکت های خصولتی و شبه دولتی هستند. البته از بخش خصوصی هم کم دو در کردن ندیده ایم. خلاصه اینکه سهامدار خرد در مقابل این تخلفات، ناکاربلدی و زیر و رو کشیدن واقعا دستش به هیچ جا بند نیست و جز فرار راهی نمی بیند. البته خود این گزارش را هم پیگیری کنی می بینی به دلیل دعوایی چیزی رو شده است وگرنه همین اطلاعات هم به بیرون درز نمی کرد.
4) در مورد دلار، نرخ بهره، کسر بودجه، سیاست های دولت و موارد این چنین فعلا صحبت کردن زود است. به همین دلیل هر چیزی که فعلا می شنویم حدسیات است. اما یک تمایل به تغییرات جزئی در سیاست های بانک مرکزی می توان انتظار داشت از تغییرات شارپ جلوگیری شود.
5) قیمت های جهانی بعد از مدت طولانی افت و روند نزولی در هفته های اخیر کمی تثبیت و حتی افزایشی شده است. در مورد وضعیت بازارهای جهانی اما کماکان هم فاکتورهایی وجود دارد که می تواند موجب افت قیمت ها بشود مانند بحران مسکن در چین یا ادامه سیاست های انقباضی در آمریکا و هم فاکتورهایی که می تواند مثلا در ماه های پیش رو موجب رشد قیمت نفت و انرژی و سایر کامودیتی ها شود. اما در کل در بسیاری از اقلام کالایی کماکان فشار عرضه بالاست ولی می توان امیدوار بود در کوتاه مدت وضعیت تثبیتی باشد.