6

5 نکته قبل از معاملات

5 نکته قبل از معاملات

1) آخر هفته ی پرترافیک کدال به اتمام رسید و در حالی که شاهد برگزاری مجامع بسیاری بودیم، گزارش عمکلرد بهار شرکت ها نیز منتشر شد. واقعا خیلی مسخره است که همه ی شرکت های بورسی صبر می کنند تا در اخرین ساعت های فرصت زمانی یک ماهه گزارش عملکرد را منتشر کنند. از این بگذریم در مجموع گزارش بهار شرکت ها بسیار امیدوارکننده بود.

البته باید در نظر داشت در صنایعی مانند سنگ آهن و برخی نمادهای صادراتی به دلیل افت قیمت های جهانی و عدم رشد نرخ دلار نیما، وضعیت بدتر شده است، اما در برخی دیگر از صنایعی که عملکرد آنها به قیمت های جهانی مرتبط است مانند پالایشگاه ها، برخی پتروشیمی های بالادست و اوره های ها وضعیت بهار خیلی خوب بود. اما شاید بهترین جا شرکت های تورمی بودند که توانستند حاشیه سود خود را حفظ کنند. هر جا هم ردی از وزارت صمت بود وضعیت بدتر شده است مانند لاستیک و شوینده.

2) آخرین اخبار اقتصاد جهانی پیرامون چین می چرخد و نگرانی از بحران مسکن در این کشور. در بسیاری از شهرها، پیش خرید کنندگان خانه ها، به دلیل تاخیر در تحویل اقساط وام های خود را نمی پردازند و همین مساله باعث ایجاد بحران در بانک های منطقه ای چین شده است. در صورت تداوم شرایط مذکور شاهد افزایش فشار بر قیمت جهانی فولاد، مواد اولیه آن و سایر فلزات خواهیم بود. البته بایستی توجه کرد میزان افت احتمالی در نفت و زنجیره انرژی نسبت به فلزات در حال حاضر بزرگتر است اما ممکن است چندماه زمان ببرد.

3) آمار نگران کننده ی نقدینگی که توسط بانک مرکزی منتشر شد در صورت تداوم متاسفانه تورم بیشتر و رشد قیمت در بازارهای مختلف را دامن خواهد زد. خصوصا افزایش نسبت پول به نقدینگی که مهمترین فاکتور در جهت دهی به نرخ تورم و افزایش نرخ دلار است. نسبت پول به نقدینگی به سطح 22 درصد رسید که در یک دهه گذشته بی سابقه بوده است. این در حالی است که بانک مرکزی با عدم رشد پایه پولی فیگور گرفته است. رفتارهای بچگانه بانک مرکزی بیشتر آدم را نگران می کند. معمولا رشد پول نسبت به نقدینگی با یک تاخیر در بازار سهام نیز رونق ایجاد می کند

4) مجامع هم به خوبی و خوشی برگزار شد به نسبت سال های گذشته بازده نقدی بالاتری را در بازار شاهد بودیم. علت آن هم قیمت پایین سهم ها (پی به ای گذشته نگر پایین) و هم افزایش نسبی درصد تقسیم سودها بوده است. در واقع الان که باهم صحبت می کنیم شاخص افتی نکرده است اما قیمت اکثر سهم ها به دلیل تقسیم سود حدود 10 درصد افت کرده است. این است جادوی شاخص بورس ایران که همواره بالاست.

5) صبحت های طرف ایرانی و طرف آمریکایی به مرحله ای رسیده است که امید به مذاکرات جدی هم بسیار ضعیف شده است چه برسد به توافق. فعلا تحول مثبت خاصی در مذاکرات مشاهده نمی شود.

امتیاز شما به این مطلب
میانگین امتیاز ها از 2 نفر 5/5
آخرین مقالات
نظر خود را با ما در میان بگزارید

ثبت نام/ورود به پنل کاربری

دسترسی به تمام امکانات وبسایت خبرنامه و اطلاعات و فعالیت های کاربری.

ارسال کد