5

5 نکته قبل از معاملات

5 نکته قبل از معاملات

1) مذاکرات دوحه بدون نتیجه خاصی پایان یافت. باوجود اینکه اظهارنظرهای یک هفته قبل به گونه ای بود که احساس می شد مذاکرات جدی و راهگشایی در پیش خواهد بود، اما ظاهرا طرفین صحبت های قبلی را تکرار کرده اند و نتیجه ی خاصی حاصل نشده است. تحت تاثیر همین اخبار دلار آزاد تا محدوده 32 هزار تومان مجددا رشد کرد.

در صورتی که این روند فرسایشی مذاکرات ادامه پیدا کند بعید نیست به مرور شاهد دلار آزاد بالاتر از 35 هزار تومان باشیم. اما نکته ای که باید در کوتاه مدت مورد توجه قرار داد چیست؟! مدت هاست دلار نیما نسبت به دلار آزاد جامانده است و خیلی ها انتظار داشتن با مذاکرات این فاصله رو به پایین کم شود. حال که این اتفاق نیافته باید ببینیم مسیر کاهش فاصله برعکس طی خواهد شد یا نه. در صورت افزایش نرخ دلار نیما بسیاری از شرکت های بورسی تاثیر مثبت خواهند پذیرفت.

2) هفته ی گذشته حکشتی شفاف سازی در مورد عملکرد زیرمجموعه های خود منتشر کرد که برای خیلی ها که شفاف سازی قبلی (در اریبهشت ماه) را ندیده بودند غیرمنتظره بود. این هفته و هفته ی آتی از این دست گزارش ها خواهیم داشت و بعد از ان گزارش های سه ماه. در معاملات به این موضوع باید توجه کرد. مثلا گزارش فولاد هنوز منتشر نشده است اگر فولاد مثلا عددی حدود 270 تومن به ازای هر سهم اعلام کند و در مجمع نیز عدد بالایی را تقسیم کند، قاعدتا نسبت به قیمت های فعلی رشد خواهد کرد.

3) قیمت جهانی فلزات در آخر هفته مجددا کاهش پیدا کرد. در قیمت های فعلی و با فرض دلار نیمای 26 27 تومنی بازهم سود شرکت های صادراتی این حوزه جذاب است. حال اگر نیما رشد کند یا جهانی برگشت بزند می تواند بازده مثبت نیز ایجاد کند. اما اگر جهانی بازهم افت کند آن موقع سودآوری شرکت ها تحت الشعاع قرار می گیرد.

4) بانک مرکزی سیاست افزایش نرخ بهره در پیش گرفته است. ادامه ی این سیاست باعث ایجاد رکود در بازارها می شود و می تواند باعث شرایط رکودی تر در بازار سهام نیز بشود. بعد از ازادسازی قیمت کالاهای اساسی و افزایش نرخ تورم ناشی از آن، بسیاری پیشنهاد می دهند با افزایش نرخ بهره ی اسمی تورم کنترل شود.

اما واقعیت این است با افزایش نرخ بهره و با توجه به سیاست افزایش نرخ انرژی صنایع و همچنین سیاست های کنترلی در قیمت محصولات به مرور شاهد اختلال بیشتر در زنجیره عرضه خواهیم بود و بعید است در بازه ای بلندمدت تر از 3 ماه، سیاست افزایش نرخ بهره اسمی راهگشا باشد. اما در هر حال افزایش نرخ بهره اسمی خواه یا ناخواه، درست یا غلط اگر اتفاق بیافتد منجر به افت بازار سهام می شود.

5) جنبش رسانه ای صنعت خودرو هفته ی گذشته در مورد شفاف شدن قیمت بلوک دو خودروساز و آگهی آن مانور وسیعی داشتند. باید ببینیم این هفته بالاخره قیمت بلوک این دو مشخص می شود یا نه. و بالاخره از وزارت صمت فعلی یک حرکت رو به جلو خواهیم دید یا نه.

امتیاز شما به این مطلب
میانگین امتیاز ها از 3 نفر 5/5
آخرین مقالات
نظر خود را با ما در میان بگزارید

ثبت نام/ورود به پنل کاربری

دسترسی به تمام امکانات وبسایت خبرنامه و اطلاعات و فعالیت های کاربری.

ارسال کد