تحلیل بازار امروز 28 خرداد 1401
1) ارزش معاملات خرد در حدود 4000 میلیارد تومن بود و امروز از آن روزهایی بود که بازار بهانه برای فروش داشت. قیمت های جهانی افت کرده و چندتا سهم بنیادی گزارش خوبی نداده بودند. در کل چون جلو اکثر مزیت های شرکت ها را گرفته اند متد اینجوری شده که سهامداران ناامید هستند و سهامداران گاهی که اخبار منفی منتشر می شود از حس منفی استفاده کرده و ناامیدی خود را به تصمیم نقد کردن بدل می کنند.
2) از عید تا الان اول با داستان بلوک های زیان سازان جاده مخصوص روزگار ما شروع شد، سه ماه گذشته و هنوز معلوم نیست اگر اینقدر زمان قرار بود صرف شود، چرا آنقدر دادار دودور راه انداخته بودن. اصل اول انجام یک کاری پیگیر بودن است. وقتی زمان به یه موضوعی می خورد همه حوصله شان سر می رود.
بعدش قیمت های جهانی در کامودیتی ها قیمت های خیلی عالی را تجربه کردند، همان موقع قائله عوارض را رو کردند و فرصت صادرات را از شرکت ها گرفتند. حالا همان سیاست اشتباه عوارض و کم رنگ شدن توافق و تخفیف های شدید روسیه در کالاهای رقیب صادراتی ما باعث شده دلار در بازار آزاد کم بیاد، اینبار بخش دیگری از دولت با اصرار بر بستن راه های نیما تمایل دارد نشان دهد تقاضایی در نیما وجود ندارد.
پس نرخ ارز آزاد درست نیست و باید اصلاح شود. اینقدر بر اشتباه اصرار می ورزند تا قیمت های جهانی هم افت کنه. اون موقع هم دیگه نه نفت 100 دلاره بفروشیم (البته اگر اصلا بزارن بفروشیم) نه کالاها را می تونیم بدیم دلار بیاریم. یهو دیدی از دست در رفت و دلار یه چیزی شد نافرم. واقعا اینقدر اشتباه را نمی شه بدون برنامه ریزی انجام داد
3) امروز مجددا برخی کالاها مثل شمش فولاد در بورس کالا عرضه شد و تا قیمت 15400 هزار تومن برای هر تن هم معامله شد. باید ببینیم اینبار معاملات تایید خواهد شد یا خیر. اخبار مثبت تحت تاثیر جو منفی و ناامیدی سهامداران چندان اثر گذار نیست.
در این شرایط تنها کاری می توان کرد منتظر ماندن برای قیمت های مناسب یا شرایط مناسب برای خرید است. و از یاد نبردن اتفاقات مثبت. بعضا در روزهای منفی تحت تاثیر جو وقایع را درست دنبال نمی کنیم، بعد که می بینیم سهمی رشد کرده با خود می گوییم چرا فلان موقع این خبر را ندیدم. برای جلوگیری از این حالت تا جایی که می شود باید از تابلو فاصله گرفت.
4) بالاخره بعد می کشم می کشم های فراوان افزایش نرخ 15 درصدی مواد شوینده تایید رسمی شد. البته ما می دانیم این افزایش نرخ هم افاقه نمی کند تا تولیدکننده ها انگیزه ی تولید داشته باشند. چون بهای تمام شده رشد شدیدی داشته و برای تولید کننده، تولید با این شرایط نمی صرفد.
وزیری که استعفانده شد، حداقل حقوق را 57 درصد برد بالا. خودش رفت و بهای تمام شده اش در شرکت های باقی مانده است. به نظر با توجه به عدم کاهش در بهای تمام شده، اخر سر دولت محترم در مقابل قانون بازار در اکثر صنایع تسلیم خواهد شد. مساله یکم دیر یا یکم بیشتر دیر است.