در این مقاله قصد داریم تحلیل نماد غدیس را با شما به اشتراک بگزاریم با فردانامه همراه باشید.
جدول خلاصه شرکت
معرفی شرکت
شرکت پاکدیس در سال ۱۳۵۰ تاسیس و در سال ۱۳۵۳ شروع به بهرهبرداری نموده است. مرکز اصلی شرکت و کارخانه آن، در شهرستان ارومیه واقع در کیلومتر ۳ جاده دریاست. پاکدیس با نماد غدیس در سال ۱۳۹۴ در بازار دوم فرابورس درج و در سال ۱۳۹۵ مورد معامله قرار گرفت. پاکدیس بعنوان اولین تولیدکننده آبمیوه گازدار در کشور شناخته میشود.
این شرکت دارای ۴ واحد تولیدی زیر است:
ارومیه: انواع کنسانتره آبمیوه و سبزیجات، پوره میوه، رب، سرکه، الکل، آبمیوه گازدار و نوشابه انرژی زا و نوشابه گازدار
سلماس: کنسانتره سیب و انگور و انواع آبمیوه
سردشت: کنسانتره انگور قرمز
قلعه گنج: روغن کنجد
محصولات عمده شرکت با نامهای تجاری ساندیس، بارلتا، ویس، ساندا، پاکدیس، قلعهگنج، بالدرلو، ساندیس مالت، نوژا و شهد سردشت به بازار عرضه میشوند.
فضای حاکمیتی شرکت به شرح نمودار زیر است. همانطور که ملاحظه میفرمایید، شرکت مادر تخصصی صنایع غذایی سینا و بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی مجموعا حدود ۶۵ درصد از سهام شرکت پاکدیس را در مالکیت خود دارند.
تولید و محصولات
پاکدیس یکی از قدیمیترین شرکتهای تولید آبمیوه کشور است. این شرکت حدود ۱۱ درصد از کل بازار آبمیوه داخل را در دست داشته و در تلاش است که این سهم را به ۱۵ درصد برساند. در نمودار زیر تولید محصولات اصلی شرکت را در ۳ سال گذشته ملاحظه مینمایید.
فروش
بازار اصلی محصولات شرکت داخلی بوده و سهم صادرات از فروش شرکت کمتر از ۱۰ درصد از ارزش فروش است.
در سالهای اخیر با توجه به ارزش افزوده بیشتر محصول آبمیوه نسبت به کنسانتره، سیاست پاکدیس به تبدیل بخش بیشتری از کنسانتره تولیدی به آبمیوه توجه داشته است. لذا تولید آبمیوه از حدود ۱۰۳ هزارلیتر در سال ۹۹ به محدوده ۱۲۰ هزارلیتر در سال ۱۴۰۱ رسیده است. یکی از دلایل جهش فروش آبمیوه از ۴۷۰ میلیارد تومان در سال ۹۹ به حدود ۱۲۶۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۱ علاوه بر افزایش نرخ، همین موضوع است.
ساختار بهای تمام شده
بیش از ۸۰ درصد بهای تمام شده تولید را مواد مستقیم مصرفی تشکیل میدهد. این مواد شامل میوه، شکر، انواع شیشه و پریفرم بستهبندی محصولات، فروکتوز و سایر افزودنیهای غذاییست. حدود ۵ درصد از بهای تمام شده ناشی از دستمزد مستقیم تولید و الباقی هزینه سربار است.
در بخش سربار نیز بیشترین اقلام، دستمزد، استهلاک و مواد مصرفیست که در نمودار زیر ملاحظه میفرمایید.
با توجه به اینکه واحد مقداری گزارش هر یک از اقلام مصرفی در گزارشات شرکت به تفصیل نیامده، از نظر مقداری نمیتوان مقایسه خاصی بین مصرف اقلام انجام داد اما از نظر مبلغ میتوان بین مواد اولیه و مواد بستهبندی قیاس کرد. نمودارهای مربوطه در زیر به نظر شما میرسد.
عملکرد عملیاتی
حاشیه سود ناخالص پاکدیس در سال ۹۹ در محدوده ۳۶ درصد بوده است که تا بازه ۹ ماهه ۱۴۰۱ (آخرین صورت مالی در دسترس) به محدوده ۲۹ درصد رسیده است. میزان هزینههای عمومی اداری و فروش شرکت در محدوده ۸ درصد از فروش و هزینههای مالی آن در حدود ۶ درصد از فروش قرار دارد. شرکت هزینه و درآمد غیر عملیاتی خاصی در صورتهای مالی شناسایی نکرده است و لذا حاشیه سود خالص آن در سال ۹۹ تا ۹ ماهه ۱۴۰۱ از ۲۰ درصد به ۱۳ درصد رسیده است.
چشمانداز افول و رشد
غدیس در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۹۹ توانسته ۶۲ درصد و در ۱۲ ماهه ۱۴۰۱ نسبت به ۱۴۰۰ نیز ۷۵ درصد فروش خود را بهبود بدهد. این امر بیشتر ناشی از تورم و همچنین رویکرد شرکت به فروش محصولات با ارزش افزوده بالاتر بوده است. اگر برای سال ۱۴۰۲ نیز این روند را ادامه دار ببینیم.
شرکت میتواند با افزایش فروش خود تا ۵۰ درصد به فروشی معادل ۲۶۰۰ میلیارد تومان برسد. با توجه به حاشیه سود حدود ۱۵ درصدی شرکت، این فروش قابلیت ساخت سود خالصی معادل ۳۹۰ میلیارد تومان را دارد که با توجه به مارکت ۲۴۰۰ میلیارد تومانی شرکت، نسبت P/E آیندهنگر حدود ۶.۱۵ واحدی را میتوان برای آن متصور بود. نسبت P/E گذشتهنگر شرکت در محدوده ۱۵ واحد و P/E گذشته نگر گروه نیز در محدوده ۱۲.۹ واحدی قرار دارد.
تحلیل تکنیکال غدیس
به نظر میرسد قیمت با یک الگوی الیوتی در حال حرکت است که 4 موج از 5 موج صعودی را شکل داده است. واکنش قیمت به اهداف امواج در نسبت های فیبوناچی احتمال صحت این موج شماری را بالا برده است. اگر تحلیل فوق درست باشد و در ادامه حرکت قوانین امواج الیوت نقض نشود انتظار میرود قیمت به هدف موج 5 در محدوده قیمتی 2900 و سپس 3400 تومان برسد.
می توان از خط روند ترسمی انتهای موج 2 و 4 به عنوان تریگر خروج استفاده کرد به این صورت که در صورت شکست این خط روند احتمال بی اعتبار شدن الگوی مد نظر بالا خواهد رفت.
ممنون از تحلیل خوبتون