5 نکته قبل از معاملات
1) یک هفته ی کم رونق دیگر در پیش است. در چنین هفته ای چه باید کرد؟ اولین موضوع که باید در نظر گرفت رعایت جانب احتیاط است. حداقل در سهم های پرشناور خرید رو به بالا منطقی نخواهد بود. به همین دلیل بهتر است یا به دنبال نوسان های کوچک منفی به مثبت بود یا منتظر رسیدن نمادها به محدوده خرید تکنیکال کم خطر بود.
2) هفته ی دیگر فصل تابستان به پایان می رسد. از تمام تابستان های معاملاتی که من به یاد دارم کم رونق تر بود. در حالی که تورم باعث افزایش نیاز مصرفی پول توسط مردم شده است، سیاست انقباضی بانک مرکزی ادامه دارد و همین باعث شده بانک ها به رقابت جذب سپرده بیافتند. رقابت بانک ها در جذب سپرده و پیشنهاد سود 23 تا 25 درصد تجربه تلخ سالهای 95 96 را به خاطر می اورد که پرداخت سودهای موهوم توسط سیستم بانکی برای فرار از ورشکستی در نهایت منجر به ابرتورم 97 تا الان شد.
3) بازار ساید و خنثی شده است. در این شرایط معمولا تک نمادها بهتر عمل می کنند. حالا بهانه می تواند مثلا رشد درآمد و فروش و سود باشد یا داستانی در مورد دارایی های یک شرکت یا اصلا داستان جذاب تر مثل تکنولوژی و غیره. خلاصه از یک گروه یا کلیت بخاری بلند نمی شود. همین مساله باعث می شود تا اصرار به سهام داشتن جواب ندهد. در واقع باید سهامی را داشت که اشراف کامل به شرایط آن داشت.
4) دلار به 32 هزار تومن مشهور نزدیک شد. 32 هزار تومنی که انگار ایستگاه آخر بدبینی به آینده است. انگار هر موقع بازار دلار از نتیجه مذاکرات ناامید می شود خودش را به آنجا می رساند تا منتظر بشیند. منتظر شکست کامل مذاکرات بدتر شدن شرایط. احتمالا تا آبان ماه دلار همین حوالی و البته کمی بالاتر نوسان کند تا چشم انداز آتی مذاکرات مشخص شود.
5) با تمام صحبت هایی که در مورد بودجه و نرخ گاز و غیره می شود ما به بودجه در سال جاری وزن بالایی در تصمیم گیری ها نمی دهیم. یعنی معتقد هستیم بودجه بدتر از شرایط فعلی نمی تواند باشد.